Ερωτηθείσα για την υποψηφιότητα του Χ. Κουρούση με το ψηφοδέλτιο του Γ. Δημαρά, η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάνη, δήλωσε ότι «είναι μια προβοκάτσια της Νέας Δημοκρατίας, η οποία χτες -λόγω της κρίσης στρατηγικής, την οποία αναμφισβήτητα έχει-, αποφάσισε ότι η παρουσία του κ. Κουρούση στο ψηφοδέλτιο του κ. Δημαρά, οφείλεται σε εμένα».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας «ότι υπάρχει μια σχιζοφρένεια, διότι όταν δικοί μου άνθρωποι -οι οποίοι με στήριξαν σε ολόκληρη την Ελλάδα- κατεβαίνουν ή επικεφαλής ή συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια τα οποία στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι τους έχασα από υποστηρικτές, διότι έφυγαν, πήγαν αλλού και στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία. Όταν κάποιος άλλος στηρίζει ένα άλλο κόμμα, τότε υπονομεύω. Νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν».

Πρόσθεσε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει ένα στρατηγικό πρόβλημα με την επιλογή Κικίλια και ουσιαστικά, από σήμερα προσπαθεί να στήσει το άλλοθι μιας ενδεχόμενης μειωμένης απήχησης του υποψηφίου, τον οποίο στηρίζει».

Παράλληλα εξήγγειλε εκ νέου τη δημιουργία ενός καινούργιου πολιτικού φορέα, διευκρινίζοντας ότι θα αποτελείται από λιγοστά γνωστά πρόσωπα, αλλά κυρίως από νέους ανθρώποτυς.

Επιτέθηκε μάλιστα στον Πρωθυπουργό και στον Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας ότι «σήμερα η κοινωνία δεν μπορεί να δεχθεί ένα κόμμα όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος -κατά τη γνώμη μου- θα είναι ο τελευταίος ψευδόμενος πρωθυπουργός που πήρε εξουσία και όταν λέω ψευδόμενος, εννοώ με την πολιτική λογική τού «υπάρχουν λεφτά»…

Ο κ. Σαμαράς ακολουθεί ακριβώς την ίδια λογική. Μέσα σε έξι μήνες, ένα έλλειμμα το οποίο θα το μηδένιζε στην αρχή – το Μάρτιο π.χ. σε τρία χρόνια, τον Ιούνιο σε δύο χρόνια, έφτασε να πει ότι θα το μειώσει στον ένα χρόνο, στη Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος δεν τα τρώει αυτά πια. Δεν τα πιστεύει…».